Suomen luonnon päivä 25.8.

Tänään vietetään Suomen luonnon päivää. Sen kunniaksi nauttikaa luonnosta myös sisätiloissa. Tässä Lasten maapalloretken Leia Leppiksen vinkki aiheeseen:

Luonnossa oleminen saa mielemme rentoutumaan ja vähentää jännitystä myös kehossa. Kun kuljemme luonnossa aistit avoinna, voimme tuntea kuinka kaikki aistimme heräävät: tunnemme värit ja hajut voimakkaina, kukkien kauneus hivelee silmiämme. Voimme nauttia tästä tuomalla luontoa sisälle esimerkiksi kukkien, kivien tai oksien muodossa.

Maapallotehtävä
Ottakaa tavaksi kerätä pihalta luonnon elementtejä koristamaan pöytää tai tuomaan tunnelmaa leikkitilaan. Vaihtakaa ne viikoittain tai tarpeen vaatiessa.

Tarvikkeet
Vesiastioita, narua kiinnittämiseen tms.

Aika
Noin 10 minuuttia

Luonnonvarasäästö
Näin pääsette nauttimaan vuodenajoista ja luonnon kauneudesta myös sisällä, säästätte rahaa ja luonnonvaroja. Ettekä kuluta kasvihuonekukkien viljelyyn tarvittavia haitallisia lannoitteita ja energiaa.

One Comment on “Suomen luonnon päivä 25.8.

  1. Niin valitettavaa kuin se onkin, kaikilla ei ole mahdollisuus päästä luontoon. Anna läheisellesi mahdollisuus nauttia myös Suomen luonnosta ja vie hänelle kaupan kukkien sijaan puolukan varpuja, puun oksa tai vaikka vaahteranlehtikoriste. Muista kuitenkin jokamiehen oikeudet luonnonmateriaaleja kerätessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *