Teemanvetäjän vinkit!

Ekotiimissä kullekin tapaamiskerralle valitaan ns. teemanvetäjä, joka toimii sovitun teeman vetäjänä. Hän vastaa teeman alustuksesta, käsittelystä ja aikataulusta. Näin vastuu toiminnasta jakautuu useamman kesken.

Teemanalustukseksi soveltuvat hyvin lyhyet videon pätkät (n.2-3min.), mainokset, esitteet, uutiset, aiheeseen liittyvä tosielämän tarina tai jopa jokin tietty teemavihkon tehtävä tai mindmap. Kyseessä ei ole siis mikään varsinainen puhe tai esitelmä, vaan pikku katkelma tms. joka herättää tai konkretisoi teemaa.

Ekotiimikerrasta voi tehdä myös mieleenpainuvan, hyvinvointi kerralla voidaan kokoontua luonnossa tai tuoda luonto sisään vaikka rentouttavan jalkakylvyn muodossa. Ruokakerroilla voidaan varata enemmän aikaa ja pidetäänkin kokkausilta jne.  Mielikuvitusta ja toimintaa mukaan, niin tapaamiset muuttuvat kokouksista ekotiimiläisten näköisiksi tuttavien illanistujaisiksi.

Jos tuntuu, että on kiire aikataulu ja pää lyö tyhjää, niin tässä on muutamia diasarjoja, joita voi hyödyntää teemanvetäjänä.

Lataa teemanvetäjän diat:

et yleiset_diat_fix

et asuminen_diat_fix

et hyvinvointi_diat_fix

et liikkuminen_diat_fix

et ostostavat_diat_fix

et ruoka_diat_fix