Uudistettu!

Kotien ekotiimiohjelma on viimeinkin uudistettu! Tutustu, perusta ekotimi ja muuta elämääsi kestävämmäksi.

Nuorten ekotiimi

Nuorten ekotiimin avulla pohditaan omia toimintatapoja ympäristönäkökulmasta yhdessä muiden kanssa sekä muutetaan omaa elämää ympäristöystävällisempään suuntaan pienillä arjen teoilla. Nuorten ekotiimi on 13-16 -vuotiaille suunnattu kestävän elämäntavan toimintamalli ja ympäristökasvatusmateriaali. Ohjelmaa toteutetaan ohjatuissa pienryhmissä koulussa tai nuorisotyössä.

Nuorten ekotiimi ohjelmassa käsitellään ympäristöteemoja mm. harrastusten, sisustamisen ja ulkonäön kautta. Materiaali on jaettu yhdeksään teemaosioon, jotka koostuvat alku- ja lopputestistä, teema-alustuksesta ja 18-22 Maapallotehtävästä. Näistä tehtävistä jokainen osallistuja valitsee itselleen sopivia ekotekoja. Teemaosion lopuksi lasketaan kuinka paljon ryhmä on yhdessä vähentänyt luonnonvarojen kulutusta.

Teemaosiot ovat Valtakuntani, Katse Peiliin, Minä ja lajitoverit, Pöperöt puntarissa, Hyvää oloa, Hengaillen, Harkitut harrastukset, Nuoret ohjaksissa ja Minä isona.

Nuorten ekotiimi -materiaalit ovat ladattavissa klikkaamalla linkkiä. Ajatuksena on, että jokainen osallistuja saa oman teemavihkon, johon voi tehdä merkintöjään. Opettajan ja ohjaajan -oppaasta löytyy vinkkejä ekotiimityöskentelyyn.

Nuorten ekotiimi -materiaalin kopiointi ja käyttö on opetus- ja kasvatustyössä sallittua, ei kuitenkaan kaupallisissa tarkoituksissa.

Huom! Katse peiliin -osion testissä virheellinen pisteytys hiustenkuivaaja kysymyksessä. Pisteytys väärinpäin eli hiustenkuivaajan käytöstä miinusta jne.